Faipari, asztalosipari tervezés, szolgáltatás, tanácsadás

Nem ez a fejezet képezi a legszélesebb tevékenységét Vállalkozásunknak, azonban nem elhanyagolható kérdéskör.

Nem tudni ki hogy van a jelenkor belsőépítészeti megoldásaival, de személy szerint minket számtalan megoldás nemhogy zavar, de egyenesen visszataszít.

Lapozott fel mostanában építészeti, belsőépítészeti folyóiratot? Sehol egy igényes könyvespolcrendszer, ami hangulatában igazodik egy nappalihoz, irodához, hálószobához. Funkcionálisan kihasználatlan terek és számtalan pazarlás jellemzi a jelen (belső)építészetét a mi olvasatunkban. S a családi otthon érzete is valahol elveszett.

S akkor még nem is beszéltünk arról, hogy egy konyha kialakításánál olyan emberek tömege ad tanácsot, sőt tervez, aki nem főz, nem élt családi életet, nem veszi figyelembe, hogy a házi asszonynak jobb- vagy balkezes révén honnan esnek kézre a konyhai eszközök. S közebn gyerekek – hol máshol? – láb alatt. Így látszólag az egész konyha mindent tud, valójában semmi sem ergonomikus, rossz a kiszellőztethetőség, hibás áramlások lépnek fel a lakás irányába és még a szakácskönyveknek sincs megfelelő hely. Pedig egy jól kialakított konyha a házibéke és a családi boldogság egyik nélkülönözhetetlen alapja.

S ugyanez igaz a fürdőre, nappalira, hálókra, játszószobákra.

 

A térelválasztás, az árnyékolás, a páraáteresztés ill. –zárás, a nyílászárók szerepe a közbeszédben és a napisajtóban ugyan hangsúlyos szerepet kap, mégis sok esetben olyan fokú a szakmaiatlanság, hogy sok ember erősen megkérdőjelezi egy épületről, hogy lakni ugyan lakható, de élhető-e?

 

Ha Ön élhető otthont, munkahelyi környezetet szeretne, úgy szaktanácsadással és szükség szerinti tervezéssel rendelkezésre állunk.