Tevékenység‎ > ‎Turisztika‎ > ‎

Túraajánlatok - 2019.

Holdfény túrák

Ajánlott ifjúságnak, felnőtteknek, iskolai csoportoknak, baráti társaságnak, csapatépő-tréningezőknek.

Előzetesen tervezett Időpontok:
Január 19.
Február 16.
Március 23.
Április 20.
Május 20.
Június 15.
Július 13.
Augusztus 17, 18.
Szeptember 14. (kérdéses az ilyenkor szokásos intenzív vadászidény miatt)
Október 12.
November 9.

A Holdfény-túrák általánosan a Keszthelyi-hegység déli részében, Gyenesdiás - Vonyarcvashegy - Balatongyörök - Balatonederics - Vállus területén, valamelyik kilátó (igény szerint több) végigjárásával.
Túra közben ismerkedés az éjszakai erdő életével, tájékozódási ismeretek átadása. Javasolt mobiltelefon alkalmazás előzetes feltelepítése: turistautak.hu
Igény szerint - tűzgyújtási tilalmi időszak kivételével - tábortűzzel, szalonnasütéssel előzetes könnyed ráhangolódás.
A túrákra előzetesen jelentkezni szükséges , felnőtteknek 2500 Ft/fő, gyermekeknek 10 év felett 1500 Ft/fő. Csoportkedvezmény (baráti társaságok, iskolák) megállapodás szerint.
Alapvetően támogatom az ifjú korosztály ismerkedését az éjszakai erdővel, mindemellett a 10 év alatti gyermek(ek) esetében kérem előzetesen gondolja végig, hogy a gyermeke(i) valóban alkalmas(ak)-e egy hosszú éjszakai kirándulásra. Ezzel kapcsolatosan előzetesen konzultálhatunk.
Túrafelszerelés általánosan:
A szokásos, időszaknak, évszaknak megfelelően, bakancs, túracipő, gumicsizma, frissítő, elemózsia, esőkabát valamint(!) külön kiemelve zseblámpa és láthatósági mellény.
Jelentkezés: Cseke Bence András 30/6268189
Kilátó és vár-túrák 2019.

Ajánlott ifjúságnak, felnőtteknek, iskolai csoportoknak, baráti társaságoknak, nyugdíjas csoportoknak

Kilátó túrákra előzetesen általánosan időpont nem kerül meghatározásra. Kérem érdeklődjenek.
Keszthelyi-hegységben három várrom (Rezi, Tátika, Láz-hegy) és nyolc kilátó kellően sok látnivalót biztosít mindenkinek.
A túrák közben ismerkedés az erdőgazdálkodás, a természetmegőrzés, a vadgazdálkodás, a tájgazdálkodás, az erdővédelem és a klímamegőrzés kihívásai valamint a közjólét és a turisztika kérdéskörével, kitekintéssel a rengeteg kultúrtörténeti és történelmi kérdésekre.
A tűrák nem feltétlen azonos kiinduló és végcéllal rendelkeznek, ennek megfelelően kisbusz(ok) vagy épp tömegközlekedés igénybevétele is lehetséges, közbeiktatva egy-egy baráti pince meglátogatását


Erdőgazdálkodási szakmai túrák (fakitermelés, ápolások, erdővédelem, vadgazdálkodás)

Ajánlott ifjúságnak, felnőtteknek, iskolai csoportoknak, baráti társaságoknak, nyugdíjas csoportoknak

A szakmai túrákra előzetesen általánosan időpont nem kerül meghatározásra.
Téli időszakban a fakitermelés, nyári időszakban az erdők ápolása, erdőművelési feladatok kerülnek bemutatásra. Ősszel (előzetesen egyeztetve a helyi vadgazdálkodóval) korlátozottan lehetőség nyílik szarvasbőgés hallgatásra is.
Kérem érdeklődjenek előzetes időpont tervezéshez.
Comments